Concert ‘Als het water komt’

Verslag van het Optreden van Koor PUIC op 25 juni 2024

Op 25 juni 2024 gaf het koor PUIC een mooi optreden met als thema “Als het water komt”, in cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest. Het publiek werd meegenomen op een muzikale reis die begon met een verrassende en originele inleiding.

Een Verrassend Begin
Het concert startte ongebruikelijk: het koor imiteerde een regenbui, beginnend met een zacht miezerig regentje dat langzaam aanzwol tot een echte stortbui. Je kunt hier nog horen hoe dat klonk.

Een Veelzijdig Repertoire
Het begon met een vertolking van Space Oddity van David Bowie, begeleid door beelden vanuit de ruimte die ons neer deden dalen op onze prachtige blauwe planeet Aarde, waarvan het oppervlak voor 70% uit water bestaat. Daarna volgde het vrolijke lied Margoton, een Frans lied over een meisje genaamd Margoton die met haar kruik naar een bron gaat. Dit werd opgevolgd door de muzikale vertolking van het gedicht The Blue Bird. Daarna het muzikale avontuur La Bomba uit de 17e eeuw over een zinkend schip. De bemanning wordt uiteindelijk gered.
De kwetsbaarheid van ons, van de aarde, kwam naar voren met een vertolking van Fragile van Sting. Daarna werd het lied Haus am See gezongen, gevolgd door Als ’t stormt.
Tijdens een kort intermezzo werd het publiek getrakteerd op een gedicht van Marieke Lucas Rijneveld en een lied van Theo Nijland.

Première van een Eigen Compositie
Een speciaal moment van de avond was de première van Als het water komt, een eigen compositie van PUIC. De muziek is gecomponeerd door dirigent Carolien Devilee en de tekst is geschreven door koorlid Gijsbert van Es. Beluister het nogmaals.
Het concert vervolgde met de uitvoering van Knee van Philip Glass en As is the sea marvelous.

Afsluiting met een Klassieker
De avond werd afgesloten met de wereldhit Bridge over Troubled Water van Simon en Garfunkel, die zelfs een tweede keer gezongen werd, met het publiek dat enthousiast meedeed.

 

Zie het Programma.