Dirigent

Onze dirigent is Carolien Devilee. Aan haar het woord:

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde ik voor Docent Muziek (voorheen Schoolmuziek) met Hoofdinstrument Piano bij Jan Boumans en als 2e instrument Blokfluit bij Michael Barker. Na het behalen van mijn diploma in 1990, ging ik als muziekdocent & musicus werken en kwam het componeren/arrangeren op mijn pad.

 

10 jaar lang was ik werkzaam op het Koninklijk Conservatorium, als docent Culturele Oriëntatie + tutor van de Zang- & Directiestudenten. Ook gaf ik examenvak muziek op het Haags Montessori Lyceum. Daarnaast werkte ik mee aan concerten, opera’s en diverse andere muziektheatervoorstellingen; als solist en in ensembles/koren.

Een studie Solozang Klassiek via de Schumann Academie volgde later en ik behaalde hiervoor in 2008 mijn diploma. Tijdens de hoofdvak Zangstudie waren mijn zangdocenten Thea van der Putten, Julia Bronkhorst, Xenia Meijer en Ingrid Kappelle. Mijn stemsoort is Altmezzo. Ik heb vervolgens 9 jaar als Zangdocent bij BplusC (Centrum voor Kunst en Cultuur in Leiden) gewerkt.

In 2014 besloot ik mijn werk voort te zetten als ZZP’er en dat doe ik tot op heden. Ik geef zangles/stemcoaching -ook in de vorm van workshops-, ben dirigent van enkele koren, af en toe stagecoach voor het Koninklijk Conservatorium en ben werkzaam als componist; schrijf zowel eigen werk, als werk in opdracht. Daarnaast dirigeer ik projectkoren/-ensembles.

Sinds dit seizoen ben ik vaste dirigent bij PUIC en haal er veel voldoening uit om het koor d.m.v. prachtige muziek te enthousiasmeren en muzikaal op een hoger plan te brengen. Ik voer PUIC graag mee naar het muzikale onbekende!

Zie ook mijn website; www.caroliendevilee.nl