Meezingen met Puic bij Woonzorgcentrum De Parelvissers

Op zaterdag 25 januari 2020 mocht PUIC optreden bij Woonzorgcentrum De Parelvissers. In dit prachtig aan het water gelegen complex wonen mensen met en mensen zonder intensieve zorgvraag. Ook is dit een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt.

Een van onze alten, Wiepke, werkt al ca. 7 jaar als vrijwilliger bij De Parelvissers. Zij begeleidt daar mensen bij ‘hersengymnastiek’. Dit zijn, de naam zegt het al, activiteiten waarbij de hersenen aan het werk gezet worden. Voorbeelden van activiteiten zijn het voorlezen, bespreken en terugvragen van een krantenartikel, oefeningen met letters, (moeilijke) woorden en het omschrijven van begrippen.

We betraden het Wijkrestaurant, een lichte, door ramen omgeven ruimte met kleurige aankleding. De ruimte zat al aardig vol, bewoners en mensen uit de buurt waren in afwachting van ons optreden. Het was even zoeken wat de juiste koor opstelling was, zodat we ons hele publiek goed bereikten. Toen dat eenmaal gelukt was gingen wij van start, beginnend met enkele nummers uit ons ‘Cinema Vocaal’ project met, de naam zegt het al, filmmuziek.

Ook tijdens dit optreden mochten we weer rekenen op de prachtige pianobegeleiding van Mark Bruurmijn. Samen met Mark en onze dirigente Marlies Huitink namen we het publiek mee op de golven van ‘Vois sur ton chemin’ en ‘Up where we belong’. De liedjes die men kende werden al voorzichtig mee gezongen. Bij ‘As time goes by’ dansten Marlies en tenor Ignace, ons vaste dans duo, tijdens het intermezzo weer door de ruimte. Met ons uit volle borst en met kracht gezongen ‘Gabriela’s sang’ eindigden wij de eerste helft. Na de pauze, waarin wij verwend werden met heerlijke drankjes, was het tijd voor ons meezinger repertoire!

Het publiek zong met ons mee met oude bekenden als ‘Eight days a week’, ‘Bye bye love’, ‘Mamma Mia’, ‘Que sera sera’, ‘Het dorp’ en ‘Omdat ik zoveel van je hou’. Enkele mensen uit het publiek waagden zich op de dansvloer. De sfeer zat er goed in.

Na enkele toegiften (o.a. ‘Que sera sera’) werd er uitbundig voor ons geapplaudisseerd. Men nam afscheid van PUIC met het verzoek om nog eens terug te komen. We kijken terug op weer een geslaagd optreden!