PUIC bij eerste Leidse korenontmoeting

Op 4 maart 2018 werd de eerste ‘Leidse korenontmoeting’ georganiseerd in het Scheltema complex. Leiden telt namelijk nogal wat koren, er zijn er zo’n 50 aangesloten bij de Contactgroep Leidse Koren (CLK), met in totaal ca. 2100 zangers en zangeressen.

24 van deze koren deden met zo’n 350 leden mee aan de korenontmoeting. We begonnen met inzingen met zijn allen, compleet met oefeningen om het lijf wat los te maken. Een bijzondere ervaring! Elk van de koren verzorgde vervolgens een kort optreden met als publiek: de andere koren. Best spannend, maar het schept ook een band. Zij weten immers hoe het is om daar te staan zingen.

PUIC mocht aftrappen. Vol enthousiasme namen wij het publiek mee over straat met onze kleurige paraplu’s terwijl we zongen in de regen. ‘Singing in the rain’ in een arrangement waarop je wel mee moet swingen. Ook zongen we ‘Boat on the river’, een van onze favorieten die al lang mee gaat in ons repertoire. Deze liedjes pasten bij het thema ‘water’ van de korenontmoeting. We eindigden met een PUIC-rap van Marlies, waarbij het publiek mee deed.

Na ons geslaagde optreden konden wij plaatsnemen in de zaal en naar al onze collega-koren luisteren. Er was een heerlijke en prachtige diversiteit aan koren en liedjes. Later hoorden we dat er een stemming zou plaatsvinden voor ‘leukste koor’, wat de dag ook nog een spannend tintje gaf. De dag werd afgesloten met een Water medley, gearrangeerd door Jetse Bremer, die ook aanwezig was om het gehele stuk vooraf met alle koren in te studeren. Een spectaculair einde! Met een voldaan gevoel keerden wij huiswaarts.

Bij de eerstvolgende repetitie deelde het bestuur mede dat PUIC op de zesde plaats is geëindigd van leukste koor. Geen slecht resultaat! Wij zelf twijfelden er natuurlijk al niet aan dat PUIC een leuk koor is.